top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Ga verder met je SWOTDe SWOT analyse. Iedereen kent ze en paste ze al meermaals toe. Wat we merken is dat men echter de SWOT ziet als een leuke oefening, maar er meestal geen acties uit destilleert. Hoe doe je dat? We geven je een aantal tips.

Wat? De SWOT is eigenlijk een samenvatting van je analyse. Maar in de meeste gevallen wordt ze gebruikt om 'quick & dirty' een lijst op te stellen van interne sterktes/zwaktes en externe kansen en bedreigingen. Next step? Een SWOT opstellen is niet voldoende. Het identificeert S/Z en O/B, maar met identificeren alleen kom je niet ver. Eens je SWOT op papier staat, kan je de sterktes en zwaktes gaan 'confronteren' met je gevonden opportuniteiten en bedreigingen. Deze confrontatie matrix toont aan welke mogelijke acties er kunnen gedestilleerd worden.

Tip Na het bepalen van de acties kan je best ook een concreet actieplan opstellen. Wie doet wat tegen wanneer? Pas dan wordt het helemaal interessant. Hulp nodig? Laat het ons weten!

Комментарии


bottom of page