top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Welke trends braken in 2016 definitief door?


In onze marketingstrategieën spelen we altijd in op relevante opportuniteit en bedreigingen. Zo maken we bedrijven klaar voor de toekomst! Consumenten en shoppers veranderen constant. Welke trends braken in 2016 definitief door? Keuzestress Zeg information overload en iedereen weet wat we bedoelen. We leven in een wereld vol data smog en selecteren op basis van onze voorkeur. Het is daardoor immens moeilijk om onderscheid te maken tussen juiste en onjuiste informatie. Kijk maar naar wat gebeurde bij de presidentsverkiezingen in de US. Maar ook bij het kiezen van producten zijn we verward. We hebben teveel keuze en dat doet ons verlammen, weigeren te kiezen. Net daarom shoppen we zo graag online, waar vele webshops ons helpen kiezen met relevante filters. Om diezelfde reden gaan we zo graag langs bij de wijnhandelaar die ons helpt kiezen in plaats van keuze aan te bieden.


Hybrid stores Ook hybrid stores zijn intussen alom tegenwoordig in Vlaanderen. Inderdaad, winkels die meerdere functies combineren om zo een breder publiek te lokken. Kledingwinkels met koffiebar, productie atelier of zelfs geintegreerde kapper- en nagelstudio's... De leukste vonden we in Milaan: Potafiori. Een bloemist in een restaurant. Re-commerce en duurzaam ondernemen Ook duurzaam ondernemen is stilaan een vaste waarde aan het worden. (Jonge) Consumenten zijn gevoelig geworden voor de manier waarop bedrijven zaken doen. Ze kiezen meer en meer voor de ethische optie, al zijn ze nog niet bereid daarvoor (veel) dieper in de geldbeugel te tasten. We zien het in diverse sectoren. In de fashion spotten we de eerste kledingbibliotheken, recyclage kledij (Nudie Jeans) en 'merken' die een vast percentage van hun winst doneren aan goede doelen. Maar ook in de voeding valt het op: bij Kromkommer bijvoorbeeld waar ze enkel werken met groenteoverschotten. Zelfs Aldi speelde er op in, door met een folder uit te leggen aan 'Jan met de pet' wat BIO nu precies betekent. Do it Together Tot slot merken we vereenzaming. In alle lagen van de bevolking, in alle leeftijden. Er zijn vele oorzaken maar wij stellen het vooral vast. Als tegengif zien we initiatieven om mensen, klanten, shoppers samen te brengen. We zien de deeleconomie floreren, we spotten succesvolle laatavondopeningen, shoppen op afspraak met gelijkgestemden en veel workshops. Wekelijks, maandelijks of sporadisch kan je workshops volgen rond allerlei onderwerpen: van breien over whisky of wijn tot en met het herstellen van je fiets. Kom jij op tijd? Bovenstaande 4 tendensen zijn intussen alomtegenwoordig in Vlaanderen. Speel jij er al op in? Of wacht je op de volgende zaken die ingang zullen vinden? Wacht alvast niet te lang! Eén ding is immers zeker: als je wacht tot je 100% zeker bent dat iet werkt, ben je ook 100% te laat! Maak er een boeiend 2017 van! Hulp nodig? We helpen je graag!


Comments


bottom of page