top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Winkelmandje geeft aan of je wil geholpen worden


Je kent het fenomeen ongetwijfeld. Je komt een winkel binnen en meteen word je aangesproken door een bediende met de vraag: 'Kan ik je helpen?'. In de meeste gevallen een reden om de volgende keer niet meer binnen te gaan want je kan er niet rustig rondsnuffelen zonder aangesproken (lees: gepushed) te worden.


Het omgekeerde gebeurt ook regelmatig. Je wil hulp in een bepaalde winkel, kijkt even rond, maar vindt niemand bereid van het winkelpersoneel om aandacht aan je te besteden. In zo'n geval heb ik eveneens de neiging om nooit nog terug te komen en ergens te winkelen waar ze je wel 'erkennen'. Innesfree, een Koreanse keten van natuurwinkels, heeft hier iets op gevonden. Ze voegden een eenvoudig embleem toe aan hun winkelmandjes die aangeven of je wel of geen begeleiding wil tijdens het shoppen. De kleurcode aan de winkelmandjes is heel eenvoudig in gebruik en bovendien laagdrempelig. Het maakt het gemakkelijker voor zowel het personeel als de shoppers en het vermijdt vervelende situaties. Een ideetje om ook in jouw zaak op de één of andere manier te introduceren? Laat het ons weten!

Comments


bottom of page