top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

4 trends die ons koopgedrag in 2017 zullen veranderen


Van limited editions die op geheime plaatsen worden verkocht tot gepersonaliseerde belevingen die on-offline doen samensmelten. Het komende jaar heeft retail heel wat in petto.


Winkels die je gezien moet hebben Vroeger waren ‘coole’ winkels een uitzondering, maar tegenwoordig moet elke winkel een rijke beleving bieden. Nu iedereen zo goed als alles online kan kopen blijven stenen winkels relevant door extra’s te bieden. Zijn het Yoga sessies, running clinics of een kappersbeurt in de kledingwinkel… we zien het aantal functies van winkels in sneltempo toenemen. De pop-up store 2.0 Tijdelijke winkels zijn schering en inslag geworden. Maar in het komende jaar mag je je verwachten aan merken die hier heel creatief en strategisch mee omspringen. Pop-up stores of flash stores zijn namelijk uitstekend geschikt om zogenaamde flash sales te organiseren. Tijdelijke exclusieve verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de gelimiteerde designer collections in H&M. Pop-up stores, al zal een andere term gebruikt worden, zullen meer dan ooit vertegenwoordigd zijn in de winkelstraat, maar niet meer voor stockverkopen of zelfgebreide mutsen. Neen, we zullen hen ingezet zien bij product lanceringen of als tijdelijke extra exclusieve verkooppunten. Direct-to-consumer We merken het meer en meer. Merken gaan rechtstreeks naar de eindconsument. We mogen in 2017 spreken van een echte revolutie. Meer en meer bedrijven zullen de ‘middleman’ gaan uitschakelen. Waarom? Direct verkopen heeft een aantal voordelen. Vooreerst heeft men als merk zelf alles in handen en kan men een betere beleving creëeren. Verder krijgt men door direct klanten contact eerstehands feedback. En in vele gevallen blijkt het ook winstgevender. Er moeten wel extra investeringen worden gemaakt (webshop, eigen winkels), maar de marge van de doorverkoper valt weg. Social shopping Er waren al kleine experimenten in het verleden, maar alle sociale netwerken zijn er volop mee bezig. Het mogelijk maken om meteen te kopen van op je social media wall. Hoe werkt het? Stel je ziet een (al of niet gepromoot) product op je wall verschijnen. In de heel nabije toekomst wordt het super eenvoudig om het meteen aan te kopen en te betalen. Voeg daar nieuwe leveringsmodellen als UberRUSH aan toe en je weet waarom 2017 een jaar wordt waarin het leuker dan ooit zal zijn om shopper te zijn. Zin om deze en andere trends te ontdekken? Vergezel ons op retail safari naar Berlijn!

Comments


bottom of page