top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Retailment


Retailtainment, zoals de naam sugereert, is de fusie van retail en entertainment: een inspanning van de retailer om het zijn klanten leuker en aangenamer te maken dan dat men tot op heden gewoon was.

Wat soort retailment moet je aanbieden? Dat hangt uiteraard af van het type winkel en de doelgroepen die je hebt. In sommige gevallen kunnen bekende personen of workshops het verschil maken. Ik herinner me nog atlijd levendig een winkelbezoek van toen ik 8 jaar was. Ettelijke decennia later weet ik nog precies wat een lokale sportwinkel me ooit aanbood: een signeersessie met Jean-Marie Pfaff, net na de Mondiale.


De stunt zorgde voor serieus wat 'traffiek' in hun winkel, maar vooral ook voor een mooie herinnering. Het lange wachten lijkt heel goed mee te vallen in mijn geheugen.

Een leuk extraatje was trouwens de vele gratis pers die dergelijke stunt opleverde. Elk dagblad berichtte er over, waarmee de naambekendheid van de toen relatief nieuwe zaak meteen gemaakt was. Andere voorbeelden zijn de photoboots die je in diverse flagship stores ziet staan. Ze wijzen klanten er op dat iets 'selfiewaardig' is. Zeker als je 'hoek-af-foto' meteen geprint wordt en je deze aan de 'Wall-of-fame' kan ophangen en delen op social media.


Maar dé origineelste manier van retailment die me bijbleef is deze van The North Face. Het merk werd teveel als fashion merk gezien in plaats van technisch outdoor merk en zette daarom een heel originele pop-up op. Hun slogan 'Never stop exploring' werd er heel concreet. De vloer in de winkel schuift weg en je kon kiezen: weglopen of de muren op klimmen. Dat laatste werd beloond, want je kreeg nadien anderhalve minuut de tijd om kledij te grijpen door een gewaagde sprong. De lefgozers mochten achteraf het item gratis mee naar huis nemen. Benieuwd hoe jij het kan aanpakken? Maak een vrijblijvende, gratis afspraak.

Comments


bottom of page