top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Hoe overtuig je twijfelende klanten? Laat ze testen!


We zien ze meer en meer opduiken, de zogenaamde test winkels. Tijdens onze laatste inspiratietrip in Berlijn merkten we ondermeer een aantal optiekzaken die deze strategie goed toepassen. Eén van de optiekzaken die we bezochten, beschikt over kaartjes, waar je IKEA-gewijs notities kan nemen van de brillen die je instore testte en achteraf online wil bestellen. Duidelijke flowcharts op de winkel muren begeleiden je bij je aankoop.

Een andere zaak beschikt dan weer over productfiches, subtiel aanwezig achter elke montuur. Die kan je meenemen naar huis om je laatste twijfels te overwinnen. Ook hier is online bestellen achteraf de boodschap.

Je merkt het, in deze gevallen worden de fysieke verkooppunten ingezet om mensen de producten te laten zien, te laten proberen en te laten voelen met als hoofddoel om ze niet meteen, maar nadien (online) te laten kopen.

Een mooi voorbeeld van hoe je een winkel kan aanpassen aan het veranderende koopgedrag van de consument.

Benieuwd wat dit klanteninzicht voor jouw zaak kan betekenen? Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Comments


bottom of page