top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Merken gaan steeds vaker rechtstreeks naar de consument


De retailmarkt wordt steeds meer overspoeld door digitale invloeden. Hierdoor worden steeds meer persoonlijke klantengegevens verzameld. Info over de klant dus. Info die veel waarde heeft. En laat dit nu één van de redenen zijn waarom ook merken en fabrikanten er meer en meer voor kiezen om 'direct to consumer' te gaan.


Vroeger was de functie van een winkel heel duidelijk en eenvoudig: goederen in consumeerbare hoeveelheden dicht bij de consument brengen. Technologie heeft ervoor gezorgd dat deze functie van de winkel stilaan overbodig is geworden. Goederen moeten niet meer dichter bij de consument gebracht worden. Ze zijn binnen ieders bereik! We zien in die zin van alles bewegen op de retailmarkt. Eén van die zaken is 'Direct marketing', of het uitschakelen van de tussenschakels in de klassieke distributieketting.

Naast het opbouwen van direct contact met de consument (en het verkrijgen van inzichten in koopgedrag) zijn er ook andere redenen voor merken om een eigen e-commercekanaal te openen. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van extra brutomarge en marktaandeel, het kunnen voeren van een breder assortiment en het verkrijgen van meer controle over de merkbeleving en klantervaring.

Ervaar je zelf extra concurrentie van 'Direct2Consumer' spelers of overweeg je om zelf een nieuw verkoopkanaal op te zetten? Een verkennende babbel kan verhelderend werken. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!

Comentarios


bottom of page