top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Porsche lanceert abonnementsdienst


Waarom zou ik nog iets kopen als ik het ten allen tijde kan gebruiken?


Er ontstaan tal van initiatieven waarbij consumenten 'huren' in plaats van 'kopen'. Denk bijvoorbeeld aan de recent opgerichte kledingbibliotheken waar je outfits kan huren, maar ook duurdere items worden 'en masse' gehuurd. Porsche lanceert in die zin een nieuwe dienst. Een maandelijks abonnement waarmee je gebruik kan maken van 22 verschillende Porsches. Een zogenaamd 'Membership plan' start vanaf $2000 per maand. Lijkt je wat veel? Denk eens hoeveel je nu betaalt voor een luxe wagen... En jij hebt nu waarschijnlijk geen conciërge in dienst die je wagen in perfecte staat voorrijdt als je wilt vertrekken. Het allerleukste aan deze abonnementsdienst is dat je tot in detail kan kiezen welke wagen je wanneer en waar wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een tweezitter cabrio om mee rond te cruisen in het Zuiden? Of toch liever die luxe SUV voor een weekend Normandië? Your call! Voor de liefhebbers: potentiële klanten moeten een setup fee betalen van $500 en worden eerste grondig gescreend (kredietwaardigheid en levensstijl).

Porsches op abonnement. Een voorbode van nog veel meer abonnementsdiensten? Wij denken alvast van wel! Eind oktober zagen we dat kleding gigant Under Armour een nieuw abonnementsdienst lanceerde: kledingboxes via 'subscription'. En in Japan kan je tegenwoordig abonnementen kopen voor restaurantsketen RAMEN. Je kan er tegen een 'flat fee' elke dag gaan eten of gebruik maken van de take-away service. Zelf al nagedacht hoe je zoiets in jouw business kan invoeren? Contacteer ons voor een vrijblijvende babbel bij een goede kop koffie!

Comments


bottom of page