top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Rapha, meer dan fietskleding


Rapha ontstond in 2004 (London). Drie vrienden zetten een tijdelijke expo op, 'Kings of Pain' waarmee ze 6 wielergoden in de picture plaatsen in The Old Truman Brewery.


In 13 jaar tijd groeide Rapha uit tot een merk van technische fietskledij, luxe fietswinkels én een wereldwijde 'member'-club met meer dan 7000 leden. Ze tellen intussen meer dan 350 personeelsleden. Het geheim? Technische en esthetisch design in combinatie met diverse clubhuizen. Hun producten zijn duur, maar zowel technisch als qua design de absolute top. Daarnaast zetten ze een community op. De 'Rapha Cycling Club' die ze laten samenkomen in hun eigen clubhuizen. Zie het als winkels waar je kan blijven hangen, verhalen delen met gelijkgestemden en afspreken om samen een fietsritje te starten. Alle werknemers zijn bovendien stuk voor stuk zelf 'cyclists'. Ze houden van de sport, inspireren en weten wat afzien betekent. Bij Rapha staat de klant echt centraal: ze spelen op allerlei manieren in op de leefwereld van de fietser. En dat bewijzen ze met hun aanpak. Ben je gevallen? Ze bieden een 'free repair service', ook indien de beschadigde kleding al serieuze sporen van gebruik vertoont. Apart? Er is meer! Ben je enkele kilo's kwijt en zit je shirt wat te los? Ze bieden je 50% korting bij de aankoop van een kleiner maatje binnen het jaar van aankoop (Jersey downsize offer). Op deze en andere manier denken ze dagelijks mee met hun klanten. Welke problemen ervaren fietsers en hoe kunnen ze er op inspelen? Een mooi succesverhaal dat vertrekt vanuit de klant. Marketing ten top! Laat je er gerust door inspireren! Hulp nodig? Roep ons even op de koffie!


Comments


bottom of page