top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

3 stappen om succesvol te starten


Meer en meer mensen willen starten met een eigen zaak. Vooral jongeren die starten met een eigen zaak zijn een sterk stijgende groep. Ze beschikken namelijk over de nodige communicatie skills en maken in geen tijd een leuke website of shop. Velen starten, weinigen slagen er echter in om een doorstart te maken en hun business uit te rollen tot een rendabel bedrijf. Vandaar deze 3 tips, noem het kernstappen die je dient te nemen als starter: 1. Stand up Ideeën zijn er in overvloed. Maar voor je ermee aan de slag gaat dien je dat ruwe idee te vertalen naar een business. En een business draait op klanten. Vertaal je idee naar de wensen en verwachtingen van bepaalde doelgroepen. Ga hier niet licht over en zorg dat ook de meest kritische 'persona', open staat voor je idee alvorens je aan de slag gaat. 2. Start up Eens je idee verfijnd en vertaald naar een concrete business, kan je aan de slag. Maak een marketingplan en bepaal achtereenvolgens welke producten/diensten je zal aanbieden aan je doelgroep(en), via welke manier en tegen welke manier. Als laatste stap bepaal je hoe je gaat communiceren met je doelgroep. Welke boodschap zal je brengen? En welke middelen ga je gebruiken om die boodschap op de meest efficiënte manier over te brengen? 3. Scale up De laatste stap is de moeilijkste. Werk consistent en hard verder om je marketingplan consistent uit te voeren. Stick to the plan! Want een bedrijf starten vraagt tijd, doorzettingsvermogen en veerkracht! De start-ups die in geen tijd de wereld veroveren zijn grote uitzonderingen. Slaag je er op die manier in om de eerste 3 jaar traag maar gestaag te groeien? Slaag je er in nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te doen terugkeren? Dan is de kans groot op die doorstart groot! Veel succes ermee!Comments


bottom of page