top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Via A-commerce op weg naar 'wrijvingloos' kopen


Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar gemak. En ondernemers op zoek naar oplossingen om ‘kopen’ extreem gemakkelijk te maken. Frictionless buying, of kopen zonder de minste vorm van wrijving of weerstand.

Kopers hebben namelijk belangrijke dingen te doen dan kopen! En net dat feit zal ertoe leiden dat er volop ingezet wordt op koopgemak. We hebben e-commerce, waarbij je in de sofa bestelt en het 's anderendaags bij je thuis geleverd is. We hebben m-commerce, waarbij shoppen mogelijk wordt via je mobiele toestellen. En nu is er A-commerce, met de A van automatisch en abonnement. Kijk naar Amazon. Met zijn Dash buttons maakten ze miljoenen Amerikanen gewoon aan een systeem van ‘one-touch’ automatisch bestellen. Alexa is hun volgende stap. Een virtuele persoonlijke assistent die je via stembesturing je bestellingen kan doorgeven. Maar er zijn meer initiatieven… Outfittery stuurt automatisch mannenkleding op o.b.v het advies van een personal shopper. DollarShaveClub stuurt scheerbenodigdheden op als abonnementsdienst. En een beetje webshop onthoudt je aankoopgeschiedenis waar je een knop ‘repeat order’ terugvindt. Alles voor het gemak van de consument.

A-Commerce. Na e-commerce en m-commerce het nieuwe buzz-word. De toepassingen zijn eindeloos, vooral bij de zogenaamde 'consumables'. Die 'verbruiksgoederen', zeg maar 90% van de 2-wekelijkse supermarkt aankopen mogen voor de meeste mensen automatisch worden geleverd. Wel vooraf even prijzen afspreken en daarna kopen 'op afroep'. Waarom niet? In de B2B-wereld gebeurt dit toch al jaren? Maar ook andere sectoren bewegen richting A-commerce. Abonnementsdiensten op auto’s bijvoorbeeld. Sinds kort hoef je geen Porsche meer te kopen, maar kan je eender welk model kiezen voor een vast maandelijks abonnement. Gewoon even aangeven welk type je de volgende dag op de oprit wil. Miljoenen kopers verwachten steeds meer van winkeliers en merken. We zijn er dan ook vrij zeker van dat A-commerce een mooie toekomst wacht! Welke zijn de implicaties voor jouw prijsstrategie, communicatiebeleid en volledige marketingaanpak? Dringend tijd om hier even bij stil te staan! Start! Boek een spreeksessie over dit onderwerp

Comments


bottom of page