top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Omotenashi: dienstbaarheid maakt het verschilOmotenashi is Japans. En het is precies dat wat de meeste bezoekers van Japan apprecieren. De manier dat men in Japan omgaat met gasten. Inderdaad. Geen klanten, maar gasten.

Omotenashi staat kort gesteld voor het benaderen van gasten met warmte, begrip en vooral respect ook. Men ziet zijn klanten als gasten. Niet vanuit een onderdanigheid, maar gebaseerd op gelijkheid en wederzijds respect. We zouden het kunnen vertalen in dienstbaarheid. Iets geven zonder meteen iets terug te verwachten. Zo'n aanpak levert zo goed als zeker postieve ervaringen op. Het zorgt er ongetwijfeld voor dat de mondhoeken van vele klanten lichtjes naar boven zullen krullen. Of hoe je via dienstbaarheid aan mondhoekmarketing kan doen.

Kunnen we je helpen omotenashi in te voeren in je zaak? Contacteer ons vrijblijvend!

Comments


bottom of page