Gunnen


Waarom krijgt je collega die promotie? Waarom slaagt je concurrent erin een tweede vestiging te openen en jij niet? Dat komt door de zogenaamde gunfactor. Het geheel van factoren of omstandigheden die ervoor zorgen dat iemand iets gegund wordt.


Hoe kan je de gunfactor verhogen? 1. Klantgerichtheid Starten doe je met het kijken wie je klant echt is. Verdiep je in de klant en kijk waar hij naar toe wil. Kan je hem daarbij helpen? Vandaar dat je moet op zoek gaan naar klanten die je liggen. Voor dergelijke klanten ga je altijd net iets verder en klikt het. Het gaat dus in eerste instantie niet om je aanbod, maar om wat de klant zoekt. 2. Eerste indruk Vele kennismakingen gebeuren op automatische piloot. Met een standaard handdruk en een aantal al even standaard openingszinnetjes moet je het meestal doen. Probeer hier verandering in te brengen. Toon oprechte interesse, kijk je gesprekspartner aan en vraag oprecht waarmee je hem eventueel kan helpen. 3. Huiswerk Beloofde je iemand een voorstel te doen? Maak dan je huiswerk en kom met een grondig voorbereid voorstel in functie van de problemen/vragen van de tegenpartij. Vermijd een standaard oplossing maar toon dat je het probleem begrijpt en er een creatieve oplossing voor zocht. 4. Gebruik je lichaamstaal Mensen spreken mensen. Maar ook de lichaamstaal is belangrijk als je iemand op zijn gemak wil stellen. Goede verkopers spreken niet voor niets over 'spiegelgedrag'. Onderzoek wijst immers uit dat mensen die zich gelijkaardig gedragen, sneller de klik voelen. De gunfactor hangt voor een stuk af van je natuurlijk attitude. Van je ingesteldheid als 'verkoper'. Maar aan 'skills' kan je werken. Dus ook aan deze. Succes!

#gunfactor #klantgericht #marketing #gunnen

Peppers&Co bv

Wakkenstraat 37

8720 Markegem, België
BE0824.147.038

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

Telefoon

Els: +32 495 43 88 93

Jody: +32 497 251 751


 

Email peppers & co marketingadviseurs
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Pinterest Icon
Peppers & Co is gecertifieerd dienstverlener KMO-portefeuille
logo_cheque_entreprises-sans-fond.png

© 2010-20 by Peppers&Co