top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Advies uit de UK: voorzie een aparte wachtrij voor ouderen


Een studie van de universiteit van Hertfordshire (UK) laat er geen twijfel over bestaan: open een aparte kassa voor 60-plussers!


Ouderen die naar de supermarkt gaan, willen niet in snel tempo afrekenen. Ze vinden het leuker als er een praatje kan gemaakt worden met de kassierster van dienst terwijl ze hun klantenkaart en gepast geld zoeken. Shoppen is voor deze doelgroep nog steeds een sociaal gebeuren. Het risico op sociaal isolement bij ouderen is immers een stuk groter dan enkele jaren terug. Een hit&runshopper daarentegen krijgt het mateloos op zijn heupen als zo'n tafereel zich afspeelt in de wachtrij. Dit shopperprofiel heeft al zo weinig tijd en wil niet nog extra tijd verliezen door de traagheid van zijn medemens. De oplossing ligt dus voor de hand: aparte kassa's! Al zijn ook tussenoplossingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het promoten bij ouderen om op 'stille momenten' te komen shoppen. Dit kan eenvoudig door tijdelijke aanbiedingen te voorzien voor 60-plussers op bepaalde momenten in de week/dag. Meer tips over hoe je ouderen als vaste klant kan binden? Contacteer ons voor een vrijblijvende babbel bij een goede kop koffie!

Comments


bottom of page