top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

Wat kunnen we leren van Willy?


Willy is een greeter. Jawel een professioneel begroeter. In Vlaanderen kennen sommigen onder jullie waarschijnlijk de professioneel afscheidnemer Xavier De Baere nog? Wel Willy begroet mensen in een Walmart supermarkt. Nutteloze extra kost hoor ik velen nu denken? Het tegendeel is waar.


De komst van Willy deed de omzet van de winkel aanzienlijk stijgen. Mensen voelen zich écht welkom in de winkel en kijken er naar uit Willy daar te zien. Hiermee overstijgt men de gewoonte begroeting die we in het beste geval mogen verwachten in 80% van de winkels in Vlaanderen. De standaard begroeting van het personeelslid die eindelijk geen tijd heeft om de klanten vriendelijk en gemeend welkom te heten. De gewoonte dank je wel bij de kassa die herhaald wordt tot je effectief buiten bent. Dat is niet wat Willy doet. Willy zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen. Dat ze een gesprekje kunnen voeren. Net zoals men vroeger bij de lokale groentewinkel of bakker kon.

Iets om over na te denken in je streven om een meer rendabele zaak uit te bouwen.

Hulp nodig? Bel ons!

Comentários


bottom of page