top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeppers & Co

De 3 functies van de winkel


Als we de vele berichten lezen over e-commerce, fysieke winkels, omnichannel en andere hot topics zouden we het bijna vergeten. Maar eindelijk heeft een winkel 3 eenvoudige functies. Ze dienen om mensen te verleiden, ze daarna te converteren in klanten (kooptransactie) en nadien te zorgen dat ze herhaalaankopen doen (klantentrouw). In het Engels samengevat: recruitment, transaction en retention.

Dat alles in sneltempo verandert is intussen duidelijk. In de toekomst gaat het minder en minder over de 'transactie' in winkels, maar des te meer over 'rekrutering' en 'retention'. In onze spreeksessies over 'De winkel van de toekomst' en tijdens onze laatste retailsafari in London hadden we het daarom niet toevallig over winkels als... -Places to learn -Places to test -Places to be -Places to connect -Places to meet -Places to communicate En wat is de hoofdfunctie van jullie zaak? Zijn jullie al klaar voor de toekomst? Een nieuw jaar is gestart, een mooi moment om goede voornemens te nemen! Start!

Comments


bottom of page